A designért örök hála Ella Fishernek és Ruta Feeltnek!

Én igazából tragikusabb történteket írok.
Nálam ismeretlen az, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak.

2012. október 28., vasárnap

Őszi szelek - novella


Őszi szelek

A tájat sűrű szürke ködtakaró borítja, mely eltakarja a halványan sütő napot,a vézna fákat és azt a sártól gazdag sírkövet  melyen az idők múlásával elhalványodtak a betűk és a számok. Fekete madarak sokaságával telt meg a szemem világa,ahogyan gyors
szárnycsapkodással menekültek a hideg elől. Alattam különböző színű kisebb-nagyobb levelek pihentek a nyirkos földön. A szél halvány szellői belopták magukat a fák ágai közé, halk rezzenésre kényszerítve őket. A régi,koszos sírkövet mindenki elfeledte, itt hagyták magányosan ,hogy befedje a moha és a mocsok. Egyedül csak én látom, én fedeztem fel e sűrű köd takaró alatt,melyet az Ősz hozott magával. Közelebb érve hozzá láttam meg a sok elszáradt és fakó virágot, melyet a sírkőre aggattak. Szánalmas látvány volt, ahogyan az a kődarab, halvány betűkkel és számokkal, a magány sötétjébe burkolódzva már meg sem próbálja magát fel fedni a világnak. Csak pihent ott a sáros,nyirkos földön, már nem is reménykedve abban ,hogy akit alá temettek,valakinek még talán az eszébe jut. Talán a sírkő gazdájának hozzátartozói is az örök vadászmezőkön tengetik napjaikat, míg üres testük maradványai felett egy újabb sírkő helyezkedik. Nem tudom. Igazán nem is érdekel, de ennek a koszos és elfeledett sírkő látványa, eszembe juttatta eltávozott szeretteimet, számomra kedves emberek hiányát. De egyben azzal a sötét gondolatommal is találkoztam, hogy talán az én sírkövem is ilyen állapotban végzi, vagy kedves ismerőseim, szeretteim nagy gondot fordítanak-e rá? Nem számít. Hisz a végén úgy is az a legfontosabb,hogy ne felejtsék el nevemet és ha visszagondolnak rám, szemük örömkönnyekkel teljenek meg. Ha eszükbe jutok, azt lássák maguk előtt, hogy teljes értékű életet éltem és halálom nem volt hiába való, hisz Isten örömmel hivatott magához, hogy mellette lehessek. Ha létezik menny, vagy pokol és végül én az egyik helyre jutok, akkor tudják,hogy figyelem őket és szüntelenül mosolygok rájuk. De mindegy is.Voltak és vannak bűneim,hibáim. De az én feladatom ezeket helyre hozni és a következményeket elviselni. Addig fogok küzdeni életemben a megannyi hibákkal, míg el nem érkezem életem alkonyához, hogy magam mögött hagyhassam ezt a szörnyű,de egyben gyönyörű helyet, melyet Világunknak és Otthonunknak hívunk. Ahogyan ezek a gondolatok fogalmazódnak meg bennem, újra visszatekintek a magányos sírkőre de nem látom többé, hisz az Ősszel járó sűrű és szürke köd takaró végleg eltakartam előlem a szánalmas és szomorú látványát.  

6 megjegyzés:

  1. Szia Dorothy!
    Nekem nagyon tetszett a novella. Rövid volt, de értékes gondolatokat tárt fel előttünk. A sírkőről nem sokan szoktak álmélkodni, ezért is tetszett az ötlet. Ez egyedivé varázsolta az amúgy tényleg rövid novelládat.
    Egy szó mint száz: nekem tetszett ;)
    Love.Ella.Fisher

    VálaszTörlés
  2. Szia Ella! :)

    Örülök ,hogy írtál és ,hogy ez a rövid kis novella elnyerte a tetszésedet :) Remélem olvasol még és a további írásaim is tetszeni fognak :) !

    VálaszTörlés
  3. Tetszett. Kicsit nyugodtabb hangvételű ez az írásod mint a többi, bár ezt lehet, hogy csak az akció - hiány okozta. Félre ne értsd: nagyon tetszett benne ez a kicsit elmélkedő, nyugodt hang. Tartalmas gondolatokkal, még sem semmit mondó közhelyekkel van tele, ami szintén nagyon tetszett. Így tovább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Vöröskaktusz!

      Sajnálom a késői választ, de nagyon örülök, hogy tetszett. Köszönöm szépen, hogy fordítottál időt az olvasásra és arra, hogy írj nekem. Sokat jelent!:)

      Ölel,
      Dorothy L.

      Törlés
  4. Kedves Dorothy,
    Azt kell, hogy írjam másodjára sokkal jobban tetszett. Gyönyörű képeket használsz, jó tájleírásod és igen elgondolkodtató is lett.
    Képzeld ez volt amit elsőnek elolvastam tőled. Szintén egy őszi novellámhoz kerestem képet, és a google kidobta ezt is. Nagyon jól tettem, hogy megtekintettem az oldal forrását. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bryan!

      Nagyon köszönöm, boldog vagyok, hogy tetszett. Köszönöm, hogy itt voltál és írtál nekem! :)

      Ölel,
      Dorothy L.

      Törlés