A designért örök hála Ella Fishernek és Ruta Feeltnek!

Én igazából tragikusabb történteket írok.
Nálam ismeretlen az, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak.

2012. december 16., vasárnap

Örök háború - novella

Bevallom, ez most tényleg nagyon rövid lett ,de remélem ennek ellenére is tetszeni fog! :) 

Örök háború


A nap halvány sugarai még csak súrolják a horizontot,de az erdőben bujkáló állatok máris életre kelnek. A kedves mókus elemózsia után kutat,míg a nagytestű vaddisznó jókedvűen dagonyázik, az emberek számára taszító mocsárban. 
S a hegy ormai közelében, hol jóval hidegebb és zordabb az idő, hangos vonyítás hallatszik, mélyen a fák rejtekéből. Lépése kecses és óvatos, akár egy újszülött macskáé, ezüst színű szemei minden fát alaposan végigmérnek. Bundája oly vakítóan fehér, hogy jogosan vonják kérdőre igaz valóját.  S míg e farkas egy teljesen átlagos,de gyönyörű állat, mégis szépsége jelképezi a boldogságot,az összetartást és a szeretetet.
Eközben, nem is olyan távolról, felhallatszik egy hangosabb és mélyebb vonyítás. Koromfekete mancsait minden lépésnél durván a földbe nyomja,mintha csak el akarná pusztítani azt. E farkasnak sötétje jelképezi a mohóságot, kapzsiságot és a félelmet.
Ahogy a két csodálatos állat találkozik, egy indián bölcsességnek megfelelően, harcba szállnak egymással.
Mély morgás hallatszik mindkét oldalról, majd egyszerre támadnak egymásra, hihetetlen sebességgel   Minden végtagjukat úgy mozgatták, mintha élet-halál küzdelemről lett volna szó. De természetesen egyik fél sem győzedelmeskedhet, hisz a két faj kezdetek óta csatáznak egymással,eredménytelenül.
Az értelmetlen harc során vesztett felesleges vércseppeket, szinte már beszívta magába a föld. A soha véget nem érő háborúnak, e csatája befejeződött,de csak egy rövid időre. Mindkét állat hangosan zilálva lépett hátrébb, szemeiket a másikra irányítva. Semmi kétség, ennek a küzdelemnek mára vége. Lassú léptekkel indultak meg befelé a fák közé, más-más irányba, míg el nem tűntek teljesen. A fehér és a fekete farkas örökké küzdeni fognak, hasonlóképpen a szeretet és fájdalom.

2 megjegyzés:

  1. Mondjuk,tényleg olvastam volna tovább is,lehetett volna hosszabb,de maga a történet nekem tetszett,a legjobban pedig a vége.Érdekes volt!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Reni!:)

      Hát igen, igazából csak rámtört az ihlet, de nem tudtam többel folytatni, hisz a mondanivalója a lènyeg.:)

      De köszönöm, hogy írtál!:)

      Törlés