A designért örök hála Ella Fishernek és Ruta Feeltnek!

Én igazából tragikusabb történteket írok.
Nálam ismeretlen az, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak.

2012. december 26., szerda

A holló barátsága - novella


A holló barátsága

Karácsonyfa díszítés  ünnepi takarítás, ajándékok megvásárlása. A karácsony tényleg ezekből állna? A szeretetből és a családból, ahogyan közös programokat találnak ki, legyen az egy csoportos tévé nézés, vagy kalács sütés. A karácsonynak mindenki csak a szép oldalát látja, a boldogságot,mely elködösíti agyunkat, elfelejtve ezzel a világ borzalmait és emberek szenvedéseit. A karácsony tényleg a szeretet ünnepe lenne, annak ellenére,hogy a világban már rég ismeretlen ez a szó?

A táj fagyos és hideg, míg a házakra boldogság telepedett. A tavak befagytak, a macskaköves utak csúszóssá váltak a város közepén lévő parkban.  
Egyetlen ember sétálgatott ezeken az utakon, míg mindenki más a családjával készül az ünnepekre. A barna kabátos férfi, kinek kalapját fehér hópelyhek díszítettek  helyet foglalt egy padon és behunyta a szemét. Miért kellett neki egyedül maradnia, mit tett,hogy ezt érdemli?  A férfinak minden oka megvolt rá,hogy tomboljon,dühöngjön, esetleg sírjon, de Ő erős maradt.
S ,mint Isten gyönyörű küldöttje, egy holló szállt a férfi vállára, félelmet nem ismerve bízott meg az emberben.  Ő pedig - ki nem is furcsállta az esetet,meg sem lepődött -  ránézett a fekete ruhás madárra, s mosolyogva kérdi:

- Drága holló, biztosan egy elhagyott és magányos emberre szeretnéd pazarolni az időd? Vannak szárnyaid, melyekkel szabadságot biztosíthatsz magadnak. Kérlek, ne sajnálj engem, inkább siess, mielőtt utolér a hideg. 

A madár nem mozdult, nem rándult meg. Mintha csak egyszerű bábú lett volna. Az özvegy férfi felpillantott az égre, mintha csak köszönetet szeretne mondani drága feleségének,hogy elküldte hozzá ezt a madarat. Biztos volt benne,hogy ez az Ő műve, nem akarta,hogy férje egyedül legyen a szeretet ünnepén.
A madár megrázta magát, megrebegtette szárnyait, majd fészkelődni kezdett a férfi vállán, ezzel utalva rá ,hogy még egy ideig biztosan nem megy sehová. 

2 megjegyzés: