A designért örök hála Ella Fishernek és Ruta Feeltnek!

Én igazából tragikusabb történteket írok.
Nálam ismeretlen az, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak.

2013. május 1., szerda

Nyomorúságos báléjszaka - novella


Nyomorúságos báléjszaka


Nash szinte az összes jelenlevő diákon végigjáratta a szemét, a torna terem eldugott sarkába, ahová még a diszkó gömb retina pusztító fénye sem érhetett el. A fiú nem tudta, hogy egyáltalán miért jött el, mikor se partnere nem volt az estére, se rendes iskolai bálhoz illő zakója sem. Zsebre tett kézzel dőlt neki a falnak és nézte az egymásnak simuló párokat, ahogyan a lassú zenére ritmusára táncoltatták a csípőjüket. A hányinger kerülgette ettől a látványtól, de nem hazudhatott magának: Ő is szívesen részese lett volna ennek az estének.  Úgy döntött megvárja a bál végét és egy kicsivel előbb lép le, mielőtt az igazgató beosztaná a takarítók közé. Hirtelen egy barna hajú lány tűnt fel a semmiből, fejét lehajtva szlalomozott végig a táncolók mellett, majd elhagyta a termet. Nash kérdően pillantott utána, majd megvonta a vállát, tekintete pedig Jennifer Watson hiányos öltözetére tévedt.


•••

Myhaila visszanyelte a bál előtt befalt hot dogot és a diétás kólát. Hányingere volt az emberektől, főleg ,hogy ennyien vannak. El sem kellett volna vállalnia ezt a melót, de az egész pereputtynak ős apja csak ilyen szintű dolgot mer rábízni. Kezével a mosdó kagylón támaszkodott, majd lassan felemelte a fejét, hogy szembenézzen a saját tükörképével. Sminkje elmosódott kék szemei alatt, barna haja eredetileg göndör volt, most pedig alig hullámzott pár helyen. Felállt, majd végigsimított a térdéig érő báli ruháján,  amit személy szerint ki nem állhatott, de el kellett ismernie, hogy nem néz ki olyan rosszul benne. Sőt ...
Talán nem is baj, hogy elvállalta ezt az egyszerű bált. Ha sikerül a terve, akkor talán pár kétségbeesett lelket is megtarthat magának.
Vett egy mély levegőt, majd bezárta a mosdó ajtaját és leült a földre. Behunyta a szemét és felidézte magában az embereket a bálról. Végül egy Jennifer Watson nevű lányt választott ki magának.

•••

Nash éppen azon rágódott, hogy felkérje-e táncolni a sarokban ülő, kisírt szemű Cassie Black-et , mikor Jennifer Watson sikolya egy pillanatra betöltötte a termet. Mindenki odakapta a fejét, mikor éppen felpofozta a megdöbbent partnerét, majd felhúzta a lábát és egy kellemetlen helyen belerúgott. Szerencsétlen Tod Avery a fájó pontra kapta a kezét, majd fogait összeszorítva összegörnyedt és elterült a padlón. Jennifer ekkor felemelte a fejét és levonult a parkettről, ki a bálteremből. Pár pillanat múlva egy csapat lány követte Őt, így több srác partner nélkül maradt. Nash kicsit elmosolyodott és boldogította a tudat, hogy nem csak Ő járt így. A DJ egy pörgős számot kezdett el játszani, mire mindenki táncolni kezdett, elfelejtve az előző jelenetet.

•••

- A franc! - ütött bele Myhaila a szembe lévő falba. Mélyen beszívta a levegőt, majd lassan kifújta és ezt még párszor megismételte, hogy megnyugtassa magát. Ha ez így folytatódik, elbukja a melót és akkor a nővérei megint hasznavehetetlennek kiáltják ki. Azt pedig semmiképpen sem akarta. Muszáj volt lépnie valamit, mielőtt véget ér ez az átkozott este. Újra behunyta a szemét és most egy szerelmes párt pillantott meg, akik egymásnak simulva táncoltak a zene ritmusára. Tökéletes! Egy kis szerelmi civakodás, egy-két pofon ott, pár csepp vér pedig itt. De nem lesz elég egy egyszerű veszekedés. Egy nagy féltékenységi jelenet kell. Myhaila szerette a munkáját ... vagyis szerette volna, ha olyan komoly dolgokat kellene elvégeznie, mint a nővérei. Rabló támadásokat, túszejtéseket, csonkításokat ... nem pedig egy középiskolás bál tönkretétele. Ezt még egy zöldfülű idióta is el tudja végezni ... ezért volt muszáj valami hatalmas és váratlan dologgal előrukkolnia.

•••

Tyler Hudson épp akkor indult el az egymáson csüngő Megan Jaffe és Seth Cabot felé, mikor véget ért az este egyik legborzalmasabb száma. Igaz, eddig mindegyik borzalmas volt. Tyler azóta nem tartotta a kapcsolatot Megannal, amióta megcsalta Őt, de most egy hang azt suttogta a fülébe, hogy muszáj visszaszereznie a lányt. Nem volt képes végignézni, ahogyan Megan és Seth szinte felfalják egymást, meg kellett állítania. A lány is észrevette Tylert, ahogyan feléjük közeleg. Először próbált minél távolabb érni tőle, de egy ismeretlen hang szinte utasította arra, hogy hallgassa meg a fiút. 
- Megan ... - kezdte Tyler, majd Sethre pillantott, aki dühösen mérte végig Őt. - Most komolyan?
- Seth hűséges ... - fordította el Megan a fejét.
Emlékezz a boldogságra, amit vele éreztél - hallotta a lány ismét azt a hangot. -  Az emberek hibáznak. Meg kell tudni bocsátani.
Megan nem is próbált ellenkezni a hanggal, kitépte magát Seth izmos karjai közül, majd megcsókolta Tylert. Megan hátra sem pillantott, úgy vonult el Tylerrel a terem másik végébe. A fiú gúnyosan rávigyorgott Sethre, aki dühösen felkapott egy ollót, amit még a dekorálásnál hagytak az asztalon.


•••

Nash érezte, hogy valami nincs rendbe. Tyler és Megan? Még akkor sem passzoltak egymáshoz, mikor együtt jártak és ezt mindketten tudták. Megan teljesen bele volt bolondulva Seth Cabotba, szinte már az esküvőjüket tervezték. A fiú sóhajtott, majd ismét megpillantotta a barna hajú lányt, aki mosolyogva nézte Tyler és Megan zavarba ejtő táncát. Nash most jól megtudta figyelni a lányt. Egy kék báli ruha volt rajta, ami kiemelte formás alakját. Ajkai tűzvörösek voltak és teltek, szemei pedig tengerkékek. Haja kellemesen terült el a vállán, hajszálai között pedig ki-ki villant kecses nyakának vonala. Minden szemszögből egy kellemes jelenség volt. Nash összeszedte minden bátorságát és eldöntötte, hogy nem fogja egyedül végigülni ezt az istenverte estét. Nagy léptekkel indult el a lány felé, aki rápillantott egy magas, fekete hajú táncolóra, aki abban a pillanatban rogyott a földre. Kitörött a cipője sarka. Nash egy pillanatra megállt, tekintete pedig elidőzött a lányon, aki megpróbálta megjavítani a magassarkúját. Ez már régen nem a gyanús, inkább a félelmetes kategóriába tartozik. De Nash továbbment, szíve a zene ritmusára döngette a mellkasát.
- Egy tánc? - hallotta meg a saját hangját, ahogyan a lányhoz beszélt. A kék báli ruhás csodálkozva pislogott rá, majd egy gonosz mosoly futott végig az arcán és bólintott. Nash gyengéden magához húzta a lányt, majd lassú táncot kezdtek lejteni a zene ritmusára.
- Nem tudom a nevedet - súgott bele a lány fülébe.
- Myhaila ... Jhonson 
- Nash Harrison
Myhaila elnézett a fiú válla mögött és abban a pillanatban egy lány felsikoltott. Vörös ruhája közepén egy piros folt díszelgett, ami végigfolyt a lábán. Leöntötték. Myhaila elmosolyodott, majd tekintete most a torna terem másik sarkába ugrott. Ekkor valaki fájdalmasan felszisszentett.
- Tudom mit csinálsz - suttogta Nash közvetlenül a fülébe - démon!
Myhaila csodálkozva pislogott a fiúra, aki körbenézett, majd újra suttogni kezdett:
- De én nem akarom, hogy tönkre tedd az első bálomat.
- Én pedig nem akarok örökké a földön rohadni egy emberi testben - szólalt meg a lány, leküzdve az első sokkot.
- Nekem tetszik ez az emberi test.
- Csak nem egy - hajolt közelebb a fiúhoz - Kaszással táncolok?
- Gyűlölöm ezt a nevet. Gonosznak hangzik, pedig mi csak az ártó démonokat pusztítjuk - vont vállat.
- Nem tudsz nekem ártani. Zöldfülű vagy.
- Akárcsak te - vigyorgott gúnyosan. - De nem akarlak elpusztítani. Csak élvezni szeretném az estét.
- Én pedig tönkre akarom tenni!
- Talán meg kéne próbálkoznod az emberi élettel! Hidd el, nem olyan rossz, mint mondják - ekkor Nash megforgatta a lányt, majd háttal egymásnak fojtatták. Nash apró csókokkal halmozta el Myhaila nyakát, aki gyorsan kipördült, de nem engedte el a fiú kezét. Pár pillanat múlva újra egymásnak simulva táncoltak.
- Nem tudsz zavarba hozni! - szűkítette össze a szemét. - Nem akarok mást, mint nyomorúságot. És még talán egy kis csonkítást.
A fiú gyötrelmesen felnevetett és hátrahajtotta a fejét.
- Meg kellene tanítanom, hogyan élj a földön
- Neked pedig a hűséget kellene megtanulnod. Nem aggódsz, hogy rajta kapnak velem? Egy ártó démonnal?
- Majd együtt elmenekülünk az angyalok elől. Benne vagy?
- Viccelsz - mosolygott Myhaila, de mégis eljátszott a gondolattal. Elszökni egy Kaszással ... erre még nem volt példa.
- Talán. De talán komolyan beszélek - suttogta, majd ajkát lassan a lány szájára tapasztotta. Myhaila gondolkozás nélkül visszacsókolt, szíve pedig olyan hevesen vert, hogy attól félt, eltöri a bordáit.
Seth ekkor ért oda Tyler és Megan elé, majd az ollóra pillantott. Mégis mit csinálok? Megrázta a fejét az ollót pedig a földre dobta és a terem másik sarkába igyekezett. Jennifer és Tod ekkor értek a tánc parkettre, egymásba gabalyodva csókolták egymást, miközben mindketten bocsánatért esedeztek.
- Talán ... - kezdte a lány, közelebb húzva magához Nasht - mégsem annyira rossz az emberi élet. 



2 megjegyzés:

  1. úúúúú nagyon tetszett *.* főleg a vége :DD gratula

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett:) Köszönöm, hogy olvastál és írtál:)

      Törlés